Vilket är det bästa elavtalet för ett företag?

Vilka avtals­former finns det för företag och hur fungerar de?

Rörligt elpris är ett avtal där priset varierar månad för månad och baseras på den nordiska elbörsen Nordpools spotpriser. Priserna varierar ända ner på timnivå och räknas ut i slutet på månaden. Historiskt sätt ser vi ofta dyrare priser under kalla perioder och billigare pris under varma perioder eftersom efterfrågan korrelerar med temperatur.

Fast elpris är avtal som innehåller, precis som det låter, fasta elpriser. De fasta elpriset gäller i 1 år.

Portföljförvaltat elpris innebär att vi under en längre period bevakar elmarknaden, och köper el när det är billigt samt säljer när det är dyrt. Elen handlas löpande i en portfölj med mål att skapa trygghet samt ett bra pris över tid.

Vilka avtal passar bäst för vilka företagskunder?

Mycket beror självklart på vad ni har för behov men vi skulle vilja sammanfatta det genom följande:

Om man vill veta vad elpriset kommer vara under hela avtalas perioden och kunna budgetera sin elkostnad så brukar vi rekommendera Fastpris.

Om flexibilitet är det viktigaste och man inte lägger särskilt mycket vikt i att vara skyddad mot uppåtgående marknader så kan Rörligt elpris något vi rekommenderar.

Om man önskar lite av båda världar, d.v.s. vara skyddad mot uppåtgående marknader men också kunna följa marknaden när den faller så skulle vi rekommendera portföljförvaltad el.

Se videon för att lära er mer om våra elavtal